Category Archives: Gotong Royong

PEMBERITAHUAN: GOTONG ROYONG PERDANA ASIS 2015 (DENGAN KERJASAMA PIBG)

Berikut adalah butir-butir berkenaan dengan Gotong Royong Perdana ASiS 2015 (dengan kerjasama PIBG):-

Tarikh:  23 Mei 2015 (Sabtu)
Masa:  8:00 pagi – 1:00 tengahari
Tempat:  Sekitar kawasan sekolah
Agenda utama:  Menghapuskan kawasan pembiakan nyamuk, menebang dahan/pokok mati & menceriakan kelas (termasuk mengecat)
Penglibatan:  Guru, Pelajar dan Ibubapa

Ibubapa dialu-alukan untuk turut serta bagi menjayakan program gotong royong ini. Kelengkapan/peralatan untuk gotong royong juga boleh dibawa bagi mempercepat dan melicinkan kerja-kerja yang dijalankan semasa gotong royong berlangsung. Sebarang pertanyaan dan cadangan sila berhubung dengan penyelaras program, En Mohd Asri bin Ab Samad di talian 014-2238603. Terima kasih.

Gotong Royong Perdana – Siri 2

Pada 31 Mac 2012, Sekolah Menengah Sains Alam Shah telah mengadakan program gotong royong perdana siri kedua untuk membersihkan kawasan sekolah. Program ini juga diadakan sempena Mesyuarat Agong PIBG ke-9. Program ini dilaksanakan atas idea Timbalan Pengetua ASiS, Encik Razmi bin Abdul Razak.

Semua pelajar dikehendaki berkumpul di tapak perhimpunan sekolah tepat jam 7 pagi untuk sesi taklimat yang dijalankan oleh badan pengawas.Setiap kelas diwajibkan membersihkan kelas dan kawasan pengangan dengan sebaiknya.Beg plastik disediakan untuk memudahkan pelajar menjalankan tangggungjawab mereka.

Sampah yang dikumpul akan dibuang ke tempat pembuangan sampah yang utama yang terletak di garaj.Program ini berjaya dilaksanakan dengan jayanya.